Här-finner-ni-tips-och-ideer-för-hur-ni-ska-mäta-ert-rum-inför-ert-garderobsköp-

Mätguide med tips för hur man bäst mäter för måttanpassade skjutdörrar

Vi får en del frågor om hur man själv bäst mäter för våra måttbeställda skjutdörrar, så jag tänkte dela med mig av några tips.

Vi rekommenderar att man använder en laseravståndsmätare. Har du ingen själv kanske du kan låna en av en släkting eller granne. Dessa finns även att köpa i bygghandeln för några hundralappar. Alternativet är att använda sig av två stycken tumstockar och lägga ihop måtten, det går också bra.

För att få ett så korrekt mått som möjligt bör man mäta där skenorna till skjutdörrarna ska monteras, alltså cirka 60 cm ut från bakre väggen.

Vi rekommenderar att man mäter på minst tre ställen, både på höjden och bredden.

På höjden mät avståndet golv till tak på höger sida, i mitten och på vänster vänster, och så använder du det minsta måttet som du får.

På bredden mät avståndet vägg till vägg nere vid golvet, i mitten av väggen och uppe vid taket, och så använder du det största måttet som du får.

Hur man ska mäta för måttanpassade skjutdörrar

Skiljer det mer än 10mm mellan måtten på höjden kan man behöva bygga ner taket något eller montera takskenan med distanser.

Skiljer det mer än 10mm mellan måtten på bredden kan man behöva montera anslagslister på sidorna som dörrarna går emot.

Återkom gärna med era mått så hjälper vi till med vilka mått är bäst och om det behöver göras någon anpassning på plats innan montering av skjutdörrarna. 

När det gäller mätning för skjutdörrar som ska monteras med vinkelbeslag i snedtak, kontakta oss via mejl eller telefon så hjälper vi till.